Jak zrobić Blyskawiczne muffinki czekoladowe

muffinki czekoladowe – lista składników:

2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szklanki cukru
1 jajko
1 szklanka mleka
pół szklanki oleju
3 łyżki czekolady w proszku lub kakao
czekolada i orzechy

muffinki czekoladowe Jak zrobić


Drugie bułki czekoladowe Użyj trzepaczki lub widelca, aby ogólnie połączyć mokre dodatki (mleko, olej i jajko), aż uzyskają jednolitą konsystencję. Dołącz suche dodatki, takie jak mąka, czekolada w proszku i proszek do pieczenia zmieszany z cukrem. Unikaj mieszania przez bardzo długi czas, aż do rozpuszczenia się mocowań i szybko wszystko połącz. Wyłożone papierem foremki na muffiny należy od razu napełnić do dwóch trzecich. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach po nagrzaniu piekarnika. Po ostygnięciu możesz udekorować nasze muffiny w dowolny sposób, na przykład orzechami i czekoladą.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *