Jak zrobić Ciasteczka owsiane z jabłkiem, cynamonem i orzechami

Pyszne ciastka owsiane z dodatkiem jabłka i orzechów. Idealne na jesienną pogodę!

ciasteczka owsiane z jabłkiem – lista składników:

350g płatków owsianych

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody

1 jajko

1 szklanka suszonych lub świeżych daktyli

3 większe jabłka (użyłam ligoli)

2 duże garści orzechów (u mnie włoskich)

2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

łyżeczka cynamonu

szczypta soli himalajskiej

ciasteczka owsiane z jabłkiem Przygotowanie:


1. Zmiksuj płatki owsiane w blenderze, aż będą przypominać mąkę. 2. Przed użyciem zalej suszone daktyle wrzącą wodą i pozostaw na około dziesięć minut. W tym momencie usuń całą wodę, aby połączyć daktyle w jedną masę. 3. Cynamon, sól, proszek do pieczenia i zmielone płatki suche składniki dokładnie wymieszać. 4. Zmielone jabłka należy umyć i obrać. 5. Do jabłek dodać jajko, krem daktylowy i roztopiony olej kokosowy. Dołącz do każdego ostatniego kawałka. 6. Całkowicie połączyć suche i mokre mocowanie. 7. Umieść mieszankę smakołyków na blasze do pieczenia przymocowanej papierem do pieczenia. Rozłóż ciastka, ponieważ lekko urosną. 8. Piec konwekcyjnie przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. 9. Po tym czasie smakołyki powinny mieć lekko ziemisty odcień. Po wyjęciu z brojlera odstawiamy do ostygnięcia.
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *