Pyszne ciastka owsiane z dodatkiem jabłka i orzechów. Idealne na jesienną pogodę!
ciasteczka owsiane z jabłkiem – lista składników:
350g płatków owsianych
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
1 jajko
1 szklanka suszonych lub świeżych daktyli
3 większe jabłka (użyłam ligoli)
2 duże garści orzechów (u mnie włoskich)
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
łyżeczka cynamonu
szczypta soli himalajskiej
ciasteczka owsiane z jabłkiem Przygotowanie:
1. Zmiksuj płatki owsiane w blenderze, aż będą przypominać mąkę. 2. Przed użyciem zalej suszone daktyle wrzącą wodą i pozostaw na około dziesięć minut. W tym momencie usuń całą wodę, aby połączyć daktyle w jedną masę. 3. Cynamon, sól, proszek do pieczenia i zmielone płatki suche składniki dokładnie wymieszać. 4. Zmielone jabłka należy umyć i obrać. 5. Do jabłek dodać jajko, krem daktylowy i roztopiony olej kokosowy. Dołącz do każdego ostatniego kawałka. 6. Całkowicie połączyć suche i mokre mocowanie. 7. Umieść mieszankę smakołyków na blasze do pieczenia przymocowanej papierem do pieczenia. Rozłóż ciastka, ponieważ lekko urosną. 8. Piec konwekcyjnie przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. 9. Po tym czasie smakołyki powinny mieć lekko ziemisty odcień. Po wyjęciu z brojlera odstawiamy do ostygnięcia.
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Dodaj komentarz