Kruche ciasteczka, mało słodkie, a smaku połączenia kakao z orzechami nie trzeba zachwalać.
Składniki na ciasteczka kakaowe:
Mąka pszenna, 15 dkg
mąka krupczatka, 25 dkg
kakao ciemne gorzkie, 2 łyżki
cukier puder, 8 dkg
masło, 20 dkg
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
żótko, 4 szt.
orzechy włoskie, kilka grubo zmielonych
sól, szczypta
ewentualnie mąka do podsypania
ciasteczka kakaowe Jak przygotować
Połącz mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao razem. Użyj grubej tarki, aby dodać margarynę. Pokrój to wszystko na piasek. Dodając żółtka, zrób ciasto; Dodaj więcej mąki zakładając, że jest zbyt lepka. 2 Schłodź mieszaninę przez około 60 minut. 3 Rozwałkować na grubość od 3 do 4 milimetrów, a następnie wyjąć smakołyki za pomocą foremek. Na każdym z nich połóż kilka grubo zmielonych orzechów pekan i delikatnie je dociśnij. 4: W temperaturze 160 stopni Fahrenheita piec przez 10 do 12 minut w piekarniku. 5 Czerp przyjemność z chrupania!
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz