ciasteczka kolorowe – lista składników:
20 dkg mąki
pszennej
20 dkg mąki
ziemniaczanej
15 dkg margaryny
10 dkg cukru pudru
2 żółtka
2 dkg kakao
2 łyżki maku
ciasteczka kolorowe Przygotowanie:
Smakołyki w kolorze kruchego Mąkę przesączamy na stolnicę, kroimy tłuszczem, ubijamy cukrem pudrem i dodajemy żółtka. Wszystkie składniki połączyć nożem i szybko zagnieść ręką. Są trzy porcje ciasta. Lekko zagnieść jedną porcję ciasta z dodatkiem maku; W drugiej porcji dodaj kakao; Do trzeciej części nie należy nic dodawać. Przygotowane ciasto należy schłodzić, aby zapewnić dobre zestalenie. Włóż ciasto do różnych foremek, np. serduszek lub gwiazdek (jakie mamy foremki?) i dociśnij. W rezultacie z ciastem. Podgrzewaj smakołyki przez 10 do 15 minut na blasze do pieczenia w gorącym piecu. TAK ZA POSIŁEK!
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Dodaj komentarz