Jak zrobić Kruche ciasteczka na święta

Szybkie w przygotowaniu, z pięknym świątecznym motywem na pewno znajdą powodzenie na każdym stole.

kruche ciasteczka na święta – składniki:

– 200 g dobrego masła

– 90 g cukru pudru

– 1 i 1/4 szklanka mąki pszennej

– 1 jajko

– 100 mąki kukurydzianej

– 2 łyżeczki cukru wanilinowego

– waniliowy aromat kilka kropel

kruche ciasteczka na święta Przygotowanie:


1. Po przefiltrowaniu dwóch mąk dokładnie wymieszaj je z margaryną pokrojoną w kostki o temperaturze pokojowej, dwoma cukrami, jajkiem i aromatem. 2. Mieszanka i tak nie powinna kleić się do dłoni, powinna być mokra. Następnie uformuj miksturę w kulę rękami i schłodź ją przez 30 do 1 godziny, aby ułatwić pracę. 3. Blachy należy oprószyć mąką. Podgrzewaj smakołyki i stemple z przykładami przez 15 do 20 minut w 170 stopniach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia po ich wyjęciu. Uwaga od Przełożonego Sprawdź także: na te wyjątkowe pory roku sałatka
Zobacz koniecznie: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *