Szybkie w przygotowaniu, z pięknym świątecznym motywem na pewno znajdą powodzenie na każdym stole.
kruche ciasteczka na święta – składniki:
– 200 g dobrego masła
– 90 g cukru pudru
– 1 i 1/4 szklanka mąki pszennej
– 1 jajko
– 100 mąki kukurydzianej
– 2 łyżeczki cukru wanilinowego
– waniliowy aromat kilka kropel
kruche ciasteczka na święta Przygotowanie:
1. Po przefiltrowaniu dwóch mąk dokładnie wymieszaj je z margaryną pokrojoną w kostki o temperaturze pokojowej, dwoma cukrami, jajkiem i aromatem. 2. Mieszanka i tak nie powinna kleić się do dłoni, powinna być mokra. Następnie uformuj miksturę w kulę rękami i schłodź ją przez 30 do 1 godziny, aby ułatwić pracę. 3. Blachy należy oprószyć mąką. Podgrzewaj smakołyki i stemple z przykładami przez 15 do 20 minut w 170 stopniach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia po ich wyjęciu. Uwaga od Przełożonego Sprawdź także: na te wyjątkowe pory roku sałatka
Zobacz koniecznie: inna receptura
Dodaj komentarz