Jak zrobić Kruche ciasteczka orzechowe z czekoladową nutą

kruche ciasteczka orzechowe – lista składników:

Ciasto:
250g łuskanych orzechów
laskowych
300 g miękkiej margaryny
200 g cukru pudru
520 g mąki
pszennej
40 g kakao
4 łyżki śmietany
Do dekoracji:
100g białej
czekolady
30g mlecznej czekolady

kruche ciasteczka orzechowe Jak przygotować:


Czekolada i orzechy laskowe są używane do robienia tych chrupiących ciasteczek. Orzechy laskowe należy bardzo drobno zmielić lub posiekać. Po ubiciu z cukrem do margaryny dodaje się posiekane orzechy laskowe, śmietanę i porcję mąki z kakao. Przed zrobieniem jednolitego ciasta dokładnie wymieszaj wszystko przed rozłożeniem na przefiltrowanej mące ze stołu. Kawałek przygotowanego ciasta rozwałkować na grubość około jednego centymetra. Od tego momentu kroimy go na mniej więcej 5-centymetrowe paski i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka należy piec 20-30 minut w 180 stopniach. Grubość bułki określa czas pieczenia. Im grubszy będzie piec dłużej. Schłodź smakołyki i rozwijaj je po przygotowaniu. Osobno rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, rozbijając ją na mniejsze kawałki. Pozwól ciasteczkom ostygnąć, zanim pokryjesz je białą czekoladą. Dekorator powinien otrzymać mleczną czekoladę. Po zastygnięciu czekolady wykonujemy wzory na smakołykach z mlecznej czekolady. Aby czekolada zastygła, wstaw ciasteczka do lodówki. W tym momencie umieść go w pojemniku lub skrzynce. Smakołyki są przechowywane w lodówce.
Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *