Przepis na kruche ciasteczka z galaretką.
kruche ciasteczka z galaretką – lista składników:
400g mąki
3 żółtka
100g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
skórka starta z jednej cytryny
50g mielonych obranych migdałów
200g miękkiego masła
1 galaretka
kruche ciasteczka z galaretką Jak zrobić:
Na stolnicy powinno być dużo mąki. W dołku pośrodku zmiksuj migdały, dwa cukry, zing cytrynowy i żółtka. Przełóż chipsy margaryny przez całość. Kontroluj hittera Przykryj folią i wstaw do lodówki na blisko dwie godziny. Piekarnik powinien być gotowy, gdy osiągnie 180 stopni. Wykonaj miksturę skromnie i wytnij z niej smakołyki w kształcie serca. Aby zrobić ramkę, usuń mniejsze serce ze środka połowy serc. Podgrzej na złoty kolor, około dziesięciu minut. Opróżnij dżem do smakołyków po tym, jak zastygnie w 250 mililitrach wody. Napełnij ciastko galaretką przez okienko na pełnym ciastku. Dżem zepsuje się, jeśli smakołyki zostaną zachowane na dłużej niż kilka dni.
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz