Jak zrobić KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

Ciasteczka wielkanocne to bardzo dobry pomysł na pyszne i łatwe do zrobienia ciasteczka świąteczne. Podsumowując szybkie ciasteczka wielkanocne to prosty przepis na pyszne ciastka do kawy i herbaty. Jak zrobić ciasteczka wielkanocne? Ciasteczka wielkanocne to bardzo dobry pomysł na pyszne i łatwe do zrobienia ciasteczka świąteczne. Ciasteczka z dodatkiem kakao i konfitury wiśniowej idealnie sprawdzą się na deser podczas świąt wielkanocnych. Przepis na ciasteczka wielkanocne jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Do zrobienia ciastek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, cukier, masło, jajka, proszek do pieczenia, kakao, konfitura wiśniowa, jogurt naturalny.
Jak zrobić ciasteczka wielkanocne? W misce umieść ciepłe masło, ubij je do powstania puszystej masy. Do masła dodaj cukier i ubij. Wbij jajka, dodaj jogurt naturalny, mąkę pszenną i kakao oraz proszek do pieczenia i zmiksuj do połączenia składników. Z masy formuj ciastka z małym wgłębieniem. We wgłębienie nałóż łyżeczkę konfitury. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15-20 minut.
Wiśnie to owoce sezonowe dostępne w okresie od lipca do sierpnia. Wiśnie mają czerwony kolor i świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów. Lekko kwaśny smak wiśni świetnie sprawdza się także w konfiturach i dżemach. Wiśnie można także wykorzystywać jako substrat do produkcji domowych alkoholi takich jak wina i nalewki na spirytusie. Wiśnie są źródłem wielu witamin takich jak A, B, C oraz kwasu foliowego. Owoce jagodowe, które alternatywnie możesz dodać do ciasta, są bogatym źródłem witaminy C, która jest naturalnym antyoksydantem. Wiśnie zawierają małą ilość kalorii i mają niski indeks glikemiczny, dlatego świetnie sprawdzą się w diecie diabetyków. Kakao pozyskiwane z rośliny zwanej kakaowcem rośnie w lasach tropikalnych klimatu równikowego. Kakao jest cennym źródłem magnezu, związki zawarte w ziarnach kakaowca mają działanie odprężające. Kakao zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, witaminy z grupy B oraz fosfor, cynk i żelazo.
Podsumowując szybkie ciasteczka wielkanocne to prosty przepis na pyszne ciastka do kawy i herbaty. Ciasteczka są dobre do przechowywania w temperaturze pokojowej przez 3-4 dni. Ciasteczka możesz przygotować także z dodatkiem innej konfitury. Przepis na ciasteczka wielkanocne jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Są to kruche ciasteczka z marmoladą. Można je przygotować dla ukochanej osoby w Walentynki lub dla Mamy albo Taty w dniu ich święta. Są to kruche ciasteczka z marmoladą.
PROSTE I SMACZNE

Składniki na kruche ciasteczka z marmoladą:

mąka, 2 szklanki
Margaryna KASIA, 1 kostka
cukier, pół szklanki
żółtka, 5
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
marmolada twarda, 1 opakowanie

kruche ciasteczka z marmoladą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *