Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy to idealna propozycja dla małych i tych większych łakomczuszków. Są naprawdę przepyszne, takie lekko maślane oraz delikatnie orzechowe i do tego obłędnie pachną.
Składniki na ciasteczka z masłem orzechowym:
(2 blaszki)
200g mąki pszennej/orkiszowej
100g masła
100g masła orzechowego
100g syropu z agawy
ciasteczka z masłem orzechowym Jak zrobić:
1. Uformować jednorodną masę, łącząc całość skrawków. Od tego momentu rozwałkuj kombinację na grubość około 5 milimetrów i wytnij z niej dowolne kształty. Ciastka pieczemy około 8 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Gaz uruchamia mój piec. Przechowuj w lodówce wszelkie twarde smakołyki, których nie można ugotować w piekarniku.)
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Dodaj komentarz