Jak zrobić Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy

Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy to idealna propozycja dla małych i tych większych łakomczuszków. Są naprawdę przepyszne, takie lekko maślane oraz delikatnie orzechowe i do tego obłędnie pachną.

Składniki na ciasteczka z masłem orzechowym:

(2 blaszki)

200g mąki pszennej/orkiszowej

100g masła

100g masła orzechowego

100g syropu z agawy

ciasteczka z masłem orzechowym Jak zrobić:


1. Uformować jednorodną masę, łącząc całość skrawków. Od tego momentu rozwałkuj kombinację na grubość około 5 milimetrów i wytnij z niej dowolne kształty. Ciastka pieczemy około 8 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Gaz uruchamia mój piec. Przechowuj w lodówce wszelkie twarde smakołyki, których nie można ugotować w piekarniku.)
Zobacz również: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *