kruche ciasteczka z nadzieniem – lista składników:
30 dag mąki pszennej
2 żółtka
10 dag cukru pudru
20 dag zimnego masła
opakowanie cukru waniliowego
5 dag czekolady, łyżeczka proszku do pieczenia
5 dag wiórków kokosowych
10 dag konfitury
kruche ciasteczka z nadzieniem Jak przygotować:
Masę do smarowania, cukier i olej zagnieść na delikatną masę. W trakcie miksowania dodawać po jednym jajku. Pod koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj, a na końcu dodaj wiórki czekoladowe. 2 Wypełnij foremki mniej więcej do połowy. Włóż do gorącego piekarnika. W temperaturze 160°C przewidziano około 20 minut. Aby uzyskać końcowy efekt, posyp odrobiną cukru pudru na wierzchu. 3 <mocny> Prawda jest taka, że jest to Agnieszka Huber, której siedziba znajduje się we Wrocławiu.
Zobacz także: inna receptura
Dodaj komentarz