Jak zrobić Kruche ciasteczka z serem i marmoladą

kruche ciasteczka z serem – składniki:

2 kostki margaryny
1/2 kg sera
2 jaja
1 kg mąki
cukier brązowy do posypani i żółtko
marmolada

kruche ciasteczka z serem Przygotowanie:


Kruche ciastka z marmoladą i serem: Mąkę przesiać, dodać ser i margarynę, zagnieść jajka, zawinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę (ciasto musi być w lodówce przez co najmniej godzinę). Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij kwadraty 5 x 5 cm. Umieść łyżkę marmolady na środku każdego boku kwadratów, aby utworzyć romb, sklejając boki razem. Posyp te smakołyki cukrem i posmaruj je roztrzepanym żółtkiem. Przygotowywać przez około 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C do uzyskania połysku. Smakołyki smakują wyśmienicie, jak podgrzany ptyś z delikatnym serem cheddar. Podane mocowania dają w przybliżeniu cztery ogromne talerze z jedzeniem. Jestem za.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *