Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.
owsianka jesienna – lista składników:
- 3 łyżki migdałów
- 2 łyżki puree dyniowe
- olej kokosowy
- 1/2 szklanka malin
- 1 gruszka
- 300 g płatków owsianych malinowych
- 1/4 mango
- 350 ml mleczka migdałowego
owsianka jesienna Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
1Dynie były już upieczone. Ziarno wsypać do garnka, zalać mlekiem migdałowym i dusić przez dwie minuty. Dodaje się puree z dyni i połowę puree z mango. Zmiksuj maliny w blenderze. Dodaj płatki do miski podczas ruchu. Podsmaż gruszkę na oleju, a następnie przekrój ją na pół i wydrąż środek. Podaję z kawałkami mango i orzechami na wierzchu płatków owsianych.
Dodaj komentarz