Jak zrobić Miękkie ciasteczka orzechowe

Vanilice- serbskie ciasteczka waniliowe przełożone dżemem i obficie posypane cukrem pudrem. Popularne szczególnie w okresie Bożego Narodzenia. Świetnie nadają się też do kawy lub herbaty przez cały rok. Vanilice- serbskie ciasteczka waniliowe przełożone dżemem i obficie posypane cukrem pudrem. Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka. Moje dzieci kochają te ekspresowe i łatwe ciasteczka. Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka. Szybko się je przygotowuje, a smakują wyśmienicie. Pyszne ciastka, naprawdę!
Miękkie ciasteczka cytrynowe,
nadziane pysznym kremem, to przepis Izy, która wygrała w jednym z naszych konkursów. Kto nie pamięta, niech zerknie, obiecałam wtedy, że wygrany przepis zrobię i uczyniłam to z przyjemnością.
W tych ciastkach spodoba Wam się to, że choć wyglądają, jak takie klasyczne kruche, to są miękkie. Pysznie mięciutkie i to jest ich ogromny plus. Roboty nie ma dużo, więc zabierajcie się koniecznie do zrobienia. Smacznego! Miękkie ciasteczka cytrynowe, nadziane pysznym kremem, to przepis Izy, która wygrała w jednym z naszych konkursów.
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe.
Idealne na przyjęcie czy prezent.

miękkie ciasteczka – składniki:

mąka pszenna 200 g
miękkie masło 100 g
drobny cukier 30 g
cukier brązowy lub kokosowy 30 g
1 jajko
prażone orzechy laskowe 60 g + 17 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 płaskiej łyżeczki
aromat waniliowy 1 łyżeczka

miękkie ciasteczka Jak zrobić

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *