Jak zrobić Owsianka domowa

Składniki na owsianka domowa:

  • pół łyżki syropu z agawy
  • szczypta kakaa
  • garść płatków
  • 150 – 200ml mleka
  • dwie łyżeczki otrębów pszennych
  • owsianych

owsianka domowa Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Domowa owsianka W garnuszku połącz otręby i płatki owsiane z mlekiem. Dodaj syrop z agawy, który ma niższy indeks glikemiczny niż cukier. Możesz zastąpić go cukrem, jeśli tak zdecydujesz. Mieszaj wytrwale. Podgrzewać nieco dłużej, gdy mleko zacznie się pienić. Po zdjęciu z ognia wlej do głębokiego talerza. Do dekoracji można dodać magnez i trochę kakao. mała alternatywa dla zwykłych płatków śniadaniowych


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *