Jak zrobić Owsianka na kefirze

Pyszne, sycące śniadanie z królową śniadań

owsianka na kefirze – składniki:

  • mieszanka ziaren: słonecznik, siemię lniane, sezam
  • miód do posłodzenia
  • cynamon
  • garść borówek
  • 200 ml kefiru
  • 1 jabłko
  • 5 łyżek płatków owsianych

owsianka na kefirze Jak przygotować:

Zobacz także: bananowe ciasteczka owsiane

Jabłko po umyciu posypać cynamonem i zetrzeć na tarce o średniej średnicy. Dołącz jagody i frytki. Po dodaniu kefiru całość skonsolidować i krótko przechowywać w lodówce. W pierwszej części dnia podgrzewamy, dodajemy miód i zamieniamy ziarno na naszą owsiankę. Jemy. Smakosz: Proponuję przykryć kawałki bulgoczącą wodą, aby upewnić się, że są przykryte przed pozostawieniem ich na kilka chwil, aby zatrzymać wodę do natychmiastowego przygotowania owsa i nie pozostawiać go w lodówce na krótki czas. Następnie podgrzej wszystko i dodaj kefir.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *