Jak zrobić Pizza z sosem czosnkowym

Składniki na pizza z sosem czosnkowym:

  • feta
  • 250ml letniej wody
  • plasterki szynki konserwowej
  • pomidory
  • oliwki
  • ciasto:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • pszennej
  • mozzarella
  • 1 łyżeczka soli
  • sos pomidorowy
  • nadzienie:
  • łyżeczka oregano
  • 500g mąki
  • sos czosnkowy:
  • kolorowa papryka
  • ser
  • 250ml śmietany
  • 30g drożdży
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • oregano, bazylia
  • dymka zielona

pizza z sosem czosnkowym Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Pizza z sosem czosnkowym: Drożdże posyp cukrem i pozostaw na chwilę przed użyciem. W misce wymieszaj drożdże, mąkę, olej, sól i wodę. Używając miksera, ugniataj, aż będzie elastyczne. Przykryj wilgotną szmatką i pozostaw na czterdzieści minut, aż para się rozwinie. Zanim podzielę ciasto na dwie części i uformuję z nich ciepłe bułeczki o takiej samej wielkości jak szerokość pojemnika na pizzę, delikatnie wyrabiam ciasto na posypanej mąką stolnicy. Umieść ciasto wewnątrz konstrukcji i posmaruj olejem, aby je posmarować. Ciasto należy ostrożnie zrolować, aby uzyskać wysoki brzeg, zanim posmarujemy je sosem czosnkowym i tartym serem. Dodaj dodatki, posyp ciasto ziołami i polej sosem pomidorowym: Danie uzupełniają kawałki szynki, zielone oliwki, pokrojona w kostkę papryka, skropiony sos czosnkowy, pokrojona mozzarella, mielony cheddar i skropiony sos czosnkowy. Po podgrzaniu pizzy przez około 25 minut w 180 stopniach na piecu, przed wyjęciem dodałam dymkę i pokruszoną fetę. W następnym kroku użyj pozostałego ciasta. To, w jaki sposób zostaną zmienione ozdoby, zależy wyłącznie od Ciebie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *