Jak zrobić Popękane ciasteczka czekoladowe

Bardzo efektowne ciasteczka, które nie tylko ładnie się prezentują, ale też są całkiem smaczne i intensywnie czekoladowe dzięki solidnemu dodatkowi ciemnej, dobrej czekolady.

ciasteczka czekoladowe – składniki:

110 g masła 82% tł.
225 g gorzkiej czkeolady o wysokiej zawartości kakao
140 g cukru (około 2/3 szklanki)
3 jajka (L)
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
220 g mąki pszennej tortowej (około 1 i 2/3 szklanki)
+cukier puder

ciasteczka czekoladowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *