Jak zrobić Słone półkruche ciasteczka serowe

półkruche ciasteczka – lista składników:

Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
1 jajko
5 dag utartego żółtego sera
sól
1 jajko

półkruche ciasteczka Jak zrobić:


Herbatniki z półkruchego, słonego sera Mąkę przesiać, proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, tłuszcz posiekać nożem, dodać resztę składników i trochę startego sera do posypania. Użyj ostrza do manipulowania mieszanką, a następnie szybko masuj ją mocno i przechowuj w lodówce przez 30 minut. Każdy prostokąt smarujemy jajkiem, układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i posypujemy serem. Przepieczone smakołyki z sera cheddar są ostre; podgrzewać przez 10-15 minut w temperaturze 200-220 stopni Celsjusza w gorącym piekarniku.
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *