Jak zrobić Świąteczne kruche ciasteczka z cukrem

świąteczne kruche ciasteczka – składniki:

3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1/4 szklanki cukru pudru
3 łyżki śmietany
2 żółtka
Dodatkowo:
cukier kryształ do obsypania ciasteczek

świąteczne kruche ciasteczka Przygotowanie:


Świąteczne kruche ciasteczka w cukrze: przesiej mąkę na blachę do pieczenia, dodaj żółtka, margarynę, cukier i śmietanę i od razu zagnieć ciasto na gładkie kruche ciasto. Uformuj z ciasta kulę, owiń ją folią spożywczą i umieść w lodówce na 30 minut. Po upływie tego czasu ciasto wyłożyć na placek do grubości około 0,5 cm i za pomocą foremek do ciasta usunąć choinki, gwiazdki i różne obrazki. Cukier granulowany należy posypać najwyższymi punktami smakołyków, dociskając palcami, aby cukier nie opadł. Ciastka pieczemy około 15 minut w 180 stopniach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *