Jak zrobić Wesołe kruche ciasteczka z budyniem

kruche ciasteczka z budyniem – składniki:

300 g mąki
pszennej
200 g masła lub margaryny
100 g cukru pudru
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 łyżka cukru waniliowego zmielonego na proszek
2 żółtka
kilka kropli aromatu śmietankowego
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli

kruche ciasteczka z budyniem Przygotowanie


Aby uzyskać żywe kruche smakołyki z budyniem, przefiltruj mąkę, cukier puder, budyń w proszku, sól i proszek do pieczenia na desce do ciasta. Dodać aromat, żółtka i drobno posiekane masło lub margarynę. Szybko wyrabiamy jednolite i gładkie ciasto. Owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na kilka godzin. Aby zlokalizować ciasteczka, rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość 3 mm. Podgrzewaj je przez 15 minut w temperaturze 190 stopni Fahrenheita na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość ciasteczek i ilość rozwałkowanego ciasta wpływają na czas pieczenia.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *