kruche ciasteczka z budyniem – składniki:
300 g mąki
pszennej
200 g masła lub margaryny
100 g cukru pudru
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 łyżka cukru waniliowego zmielonego na proszek
2 żółtka
kilka kropli aromatu śmietankowego
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
kruche ciasteczka z budyniem Przygotowanie
Aby uzyskać żywe kruche smakołyki z budyniem, przefiltruj mąkę, cukier puder, budyń w proszku, sól i proszek do pieczenia na desce do ciasta. Dodać aromat, żółtka i drobno posiekane masło lub margarynę. Szybko wyrabiamy jednolite i gładkie ciasto. Owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na kilka godzin. Aby zlokalizować ciasteczka, rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość 3 mm. Podgrzewaj je przez 15 minut w temperaturze 190 stopni Fahrenheita na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wielkość ciasteczek i ilość rozwałkowanego ciasta wpływają na czas pieczenia.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Dodaj komentarz