Jak zrobić Włoskie ciasteczka z migdałami do czerwonego wina

Ciasteczka z migdałami z dodatkiem skórki pomarańczowej przed zjedzeniem zazwyczaj zanurza się w czerwonym słodkim winie lub mocnej kawie. U nas sprawdzają się jako słodka przekąska na „wyjeździe” i smaczny dodatek do kawy. Piecze się je dwukrotnie, dzięki czemu są kruche i chrupiące.

Składniki na włoskie ciasteczka:

480 g mąki

2 łyżki ciemnego kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

200 g cukru

cukier waniliowy

skórka tarta z pomarańczy

odrobina cynamonu

szczypta soli

4 jajka

50 g oleju kokosowego lub masła o temperaturze pokojowej

200 g migdałów bez skórki

włoskie ciasteczka Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *