Przepis na Ciasteczka drożdżowe z dżemem

Wspaniale sprawdzą się jako dodatek do podwieczorku Dla małych i dużych! Miękkie, z chrupiącą cukrową skórką i dużą ilością dżemu (który nie wypływa w trakcie pieczenia!). Są zrobione z ciasta krucho- drożdżowego, które wyrasta w lodówce. Jest ono bardzo proste w przygotowaniu i przyjemnie się z nim pracuje. Ciastka dobrze znoszą przechowywanie i są idealne, aby zabrać je na piknik czy do szkoły.

ciasteczka drożdżowe z dżemem – lista składników:

250 g margaryny

500 g mąki

50 g drożdży

3 łyżki cukru

1/2 szklanki ciepłego mleka

2 żółtka

słoik powideł

roztrzepane białko

cukier do posypania

ciasteczka drożdżowe z dżemem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *