Przepis na Ciasteczka marchewkowe z marmoladą

Pomysł na ciasteczka zaczerpnęłam w najnowszej książki Anny Starmach „Pyszne 25. Nowa porcja przepisów”. Przyznam, że idea wykorzystania marchewki w ten słodki sposób bardzo przypadł mi do gustu. Byłam ciekawa jak smakują „kocie oczka”, więc postanowiłam przetestować przepis (zmieniłam proporcje i zamieniłam konfiturę na marmoladę) i muszę przyznać, że efekt był przepyszny. Warto wypróbować!

Składniki na ciasteczka marchewkowe z marmoladą:

200 g mąki pszennej
100 g miękkiego masła
2 duże marchewki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
50 g cukru pudru
100 g marmolady

ciasteczka marchewkowe z marmoladą Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *