Szybkie, proste a jakże pyszne 🙂 Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.
Składniki na czekoladowe kruche ciasteczka:
– 120 g masła
– 1/2 szklanki cukru pudru
– 1 jajko
– 1 szklanka mąki pszennej
– 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
– 1/4 szklanki kakao
czekoladowe kruche ciasteczka Jak przygotować:
1. Dodaj obie mąki, kakao i jajko po połączeniu cukru pudru i margaryny. Wykorzystaj wszystko, aż uzyskasz jednolitą masę. Mieszanina powinna być lepka, ale nie lepka dla dłoni. 2. Tak przygotowane ciasto należy schłodzić przez godzinę w plastikowym opakowaniu. Następnie dzielimy go na sekcje i kładziemy na stołach. Po rozwałkowaniu na grubość 5 milimetrów pokroić w dowolne kształty. 3. Przez około dziesięć minut podgrzewać gorącym powietrzem do 160 stopni. około 15 minut w piekarniku gazowym bez termoobiegu.
Zobacz również: inna receptura
Dodaj komentarz