kruche ciasteczka cynamonowe – lista składników:
40 dag mąki
pszennej
30 dag masła
1 jajko
12 dag cukru + 6 łyżek
4 łyżeczki cynamonu
50 ml mleka
kruche ciasteczka cynamonowe Przygotowanie
Twarde cynamonowe smakołyki zrobione z jajek, cukru i margaryny Dodaj cynamon i przesianą mąkę. Stwórz mieszankę, która dobrze płynie. Daj mu około 30 minut do ostygnięcia. Odtwarzacz należy wyjmować kawałek po kawałku, aż do uzyskania grubości około 0,5 cm. Upiec kilka ciasteczek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą foremki do ciastek. Posmaruj ciastka cukrem rozpuszczonym w ciepłym mleku, aby nadać im rumiany, błyszczący wygląd. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni C przez 15-20 minut.
Zobacz także: inny przepis
Dodaj komentarz