Za oknem już jesień to pora na typowo jesienne ciasteczka w kształcie dyni i o smaku dyni z nutka pomarańczy 😉
kruche ciasteczka dyniowe – lista składników:
Składniki na około 20 sztuk:
80 g masła
60 g drobnego cukru
150 g mąki pszennej tortowej
50 g puree z np. upieczonej dyni
trochę startej skórki z wyparzonej pomarańczy ewentualnie kilka kropel esencji pomarańczowej
kruche ciasteczka dyniowe Jak przygotować
1. 1. Posyp cukrem i ubijaj do uzyskania gładkości. 2. Następnie dodać mąkę, puree z dyni, skórkę pomarańczową i resztę składników, wymieszać i zagnieść ręcznie, a następnie schłodzić 30 minut. Następnie wytnij ciasteczka z ciasta, rozwałkując je na grubość 3 do 4 milimetrów. W temperaturze 180-190 stopni podgrzewamy. między 12 a 15 sekundami. Do pokrycia schłodzonych ciasteczek należy użyć polewy lub polewy czekoladowej. Weź udział w swoim posiłku!
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Dodaj komentarz