Przepis na Kruche ciasteczka maślane z czekoladą

Składniki na kruche ciasteczka maślane:

szklanka mąki
pół szklanki zmielonych płatków
owsianych
130g masła
3 żółtka
pół szklanki cukru pudru
miąższ z laski wanilii
tabliczka mlecznej czekolady
3 łyżki mleka

kruche ciasteczka maślane Jak zrobić:


Czekoladowe kruche ciasteczka margarynowe Wsyp płatki owsiane do mąki i wymieszaj. Należy dodać laskę wanilii (lub cukier waniliowy) i żółtka. Po dodaniu masła zagnieść ciasto. Ciasto należy zamrozić na dwadzieścia minut przed zawinięciem w folię spożywczą. Po tym czasie ciasto wyjąć, podzielić na części, złożyć na placek o grubości około 0,5 cm i wykroić z niego smakołyki. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach na papierze do pieczenia. Aby rozpuścić czekoladę, dodaj mleko do wody pod prysznicem. Gotowe smakołyki oblewamy czekoladą i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *