Przepis na Kruche ciasteczka z dżemem

Składniki na kruche ciasteczka z dżemem:

450 g mąki
pszennej
250 miękkiego masła
2 jajka
150 g cukru
szczypta soli
ulubiony dżem

kruche ciasteczka z dżemem Przygotowanie:


Smakołyki z ciastem kruchym i dżemem Umieść mąkę w misce. Dodaj sól i cukier. Do ciasta dodać delikatną margarynę i jajka i rozmasować. Owiń mieszaninę folią spożywczą i schładzaj przez około 30 minut w lodówce. Od tego momentu struktura orzecha włoskiego szacowana jest na około 20 i 22 gramów od gracza. Za pomocą palca lub zaokrąglonej rączki drewnianej łyżki zrób wgłębienie w każdej kulce. Ciasteczka mają kształt klusek śląskich. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy osobno podzielone smakołyki. Dżem należy wlać do każdego wgłębienia. W piekarniku nagrzanym do 180 C przygotuj talerz na 15 minut lub do momentu, aż smakołyki będą delikatnie przypieczone. Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem.
Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *