Rewelacyjne w smaku, słodkie a jednocześnie złamane odrobiną soli, z wyczuwalnym masłem orzechowym i gorzką czekoladą, a do tego chrupiące i pyszne.
kruche ciasteczka z masłem orzechowym – lista składników:
CIASTO:
166 g mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
110 g masła
200 g cukru
125 g masła orzechowego
1 jajo
PONADTO:
50 g posiekanej gorzkiej czekolady
kruche ciasteczka z masłem orzechowym Jak przygotować:
1. Połącz mąkę, sól i sodę oczyszczoną. 2. Ubij wrażliwą margarynę z cukrem na gładką masę. 3. Do rozsmarowanej masy dodać masło orzechowe i jajko, wymieszać. 4. Podczas mieszania dodawaj mąkę małymi porcjami. 5. Wymieszaj posiekaną czekoladę. 6. Miskę wypełnioną ciastem przykryć folią i schłodzić przez 30 minut. 7. Małą łyżką uformuj z ciasta kulę i umieść ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Zaplanuj smakołyki na 10 minut w 180 stopniach. 9. W puszce ostudzić.
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Dodaj komentarz