Przepis na Kruche ciasteczka z masłem orzechowym, szczyptą soli i gorzką czekoladą

Rewelacyjne w smaku, słodkie a jednocześnie złamane odrobiną soli, z wyczuwalnym masłem orzechowym i gorzką czekoladą, a do tego chrupiące i pyszne.

kruche ciasteczka z masłem orzechowym – lista składników:

CIASTO:

166 g mąki

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

110 g masła

200 g cukru

125 g masła orzechowego

1 jajo

PONADTO:

50 g posiekanej gorzkiej czekolady

kruche ciasteczka z masłem orzechowym Jak przygotować:


1. Połącz mąkę, sól i sodę oczyszczoną. 2. Ubij wrażliwą margarynę z cukrem na gładką masę. 3. Do rozsmarowanej masy dodać masło orzechowe i jajko, wymieszać. 4. Podczas mieszania dodawaj mąkę małymi porcjami. 5. Wymieszaj posiekaną czekoladę. 6. Miskę wypełnioną ciastem przykryć folią i schłodzić przez 30 minut. 7. Małą łyżką uformuj z ciasta kulę i umieść ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Zaplanuj smakołyki na 10 minut w 180 stopniach. 9. W puszce ostudzić.
A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *