Przepis na kruche ciasteczka z soją

Domowe ciastka waniliowe to delikatne, kruche ciasteczka, które szybko i łatwo przygotujesz w domowym zaciszu. Wyjątkowe w smaku, z nutą anyżu, maślane i kruche ciasteczka są wyśmienitym dodatkiem do kawy lub herbaty. Zrobiłam kruche ciasteczka, które są delikatne i niesamowicie smaczne. A może zamiast pierniczków na świąteczny stół upiec pyszne i bardzo kruche ciasteczka? Pyszne i kruche ciasteczka przygotowane z płatków jaglanych z dodatkiem mielonych migdałów i mąki kokosowej. Polecam na słodki poczęstunek. Smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika i orzechów. Słodzone erytrolem. Polecam do kawy. Pyszne, kruche ciasteczka z cebulą są świetnym dodatkiem do barszczyku , piwa czy też po prostu do chrupania przy fajnym filmie. Z ciasta wyjedzie około 5 blaszek ciasteczek. Możemy każdą z nich zrobić z inną posypką. Polecam wypróbować z pieprzem, z chili, z parmezanem, z tymiankiem czy solą morską. Ciasteczka również bez posypki smakują świetnie.

Składniki na kruche ciasteczka:

35 dag soi
20 dag mąki
1 jajko
1 kostka masła
1 dag drożdży
1/2 szklanki mleka
15 dag cukru
10 dag maku
szczypta soli

kruche ciasteczka Przygotowanie:


Smakołyki z kruchego ciasta sojowego Ugotować sól w wodzie do miękkości, a następnie przecedzić. Poruszaj się po aparacie. Ciepłe mleko powinno spowodować rozpuszczenie drożdży. W misce wymieszaj mąkę pszenną, jajko, mak, cukier, sól, mieloną soję, drożdże, masło i cukier. Zagniataj mieszankę, aż będzie jednolita i gładka. Przed podaniem schłodzić przez dwie godziny. Po delikatnym poruszeniu mikstury wytnij z niej koła, gwiazdki lub kwadraty. Pieczemy w 200 stopniach na blaszce.
Zobacz również: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *