Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.
Składniki na owsianka jesienna:
- 350 ml mleczka migdałowego
- 1 gruszka
- 3 łyżki migdałów
- 1/2 szklanka malin
- 300 g płatków owsianych malinowych
- 1/4 mango
- olej kokosowy
- 2 łyżki puree dyniowe
owsianka jesienna Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1Dynie były wcześniej ugotowane. Do garnka wlej mleko migdałowe, dodaj ziarno i gotuj na wolnym ogniu przez dwie minuty. Dodaje się puree z dyni i dużą część puree z mango. Zmiksuj razem maliny. Poruszając się, dodaj płatki do miski. Po przekrojeniu gruszki na pół i wydrążeniu środka podsmaż ją na oleju. Płatki owsiane posypane są kawałkami mango i orzechami.
Dodaj komentarz