Przepis na Maślane ciasteczka z inką

Wypróbuj sprawdzony przepis na kruche ciasteczka świąteczne. Maślane, kruche ciasteczka świąteczne pachnące wanilią, cynamonem i goździkami, przypomną ci smak i zapach dzieciństwa. Puszyste i bardzo mięciutkie ciasteczka dyniowe z nutą piernikową. Puszyste i bardzo mięciutkie ciasteczka dyniowe z nutą piernikową. Ta przyprawa piernikowa idealnie wpasowała się, ale możecie zamiast niej dodać cynamon i np. skórkę z pomarańczy 🙂 Przepis na idealne
maślane kruche ciasteczka
, delikatne, chrupiące. Ciasteczka kształtne, nie całkiem płaskie, można z nich wycinać wzory, ważne by nie rozwałkować ich zbyt mocno. Są słodkie, delikatne i w dodatku łatwo je zrobić.
Idealne
!
Takie maślane ciasteczka ja przygotowuję często z myślą o
dodatku do prezentów
dla rodziny, każdy cieszy się znajdując prócz prezentu słodki drobiazg zapakowany w mały świąteczny woreczek 🙂 Polecam i Tobie taki sposób obdarowania łakociami zrobionymi od serca. Sekretem doskonałego bloku czekoladowego jest dobrej jakości masło oraz ciemne , prawdziwe kakao.Dodatki możemy dobierać wg. smaku ja postawiłam na maślane ciasteczka w cukrze. Blok wyszedł pyszny , słodki , mocno czekoladowy. Takie maślane ciasteczka ja przygotowuję często z myślą o dodatku do prezentów dla rodziny, każdy cieszy się znajdując prócz prezentu słodki drobiazg zapakowany w mały świąteczny woreczek 🙂 Polecam i Tobie taki sposób obdarowania łakociami zrobionymi od serca.

Składniki na maślane ciasteczka:

250g miękkiego masła
125 g cukru pudru
275 g maki pszennej tortowej
100g maki razowej typ 2000
3 żółtka (jajka
3 łyżeczki kawy Inka
Opcjonalnie do posmarowania:
50ml mleka

maślane ciasteczka Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *