Przepis na Maślane kruche ciasteczka idealne

Przepis na idealne
maślane kruche ciasteczka
, delikatne, chrupiące. Ciasteczka kształtne, nie całkiem płaskie, można z nich wycinać wzory, ważne by nie rozwałkować ich zbyt mocno. Są słodkie, delikatne i w dodatku łatwo je zrobić.
Idealne
!
Takie maślane ciasteczka ja przygotowuję często z myślą o
dodatku do prezentów
dla rodziny, każdy cieszy się znajdując prócz prezentu słodki drobiazg zapakowany w mały świąteczny woreczek 🙂 Polecam i Tobie taki sposób obdarowania łakociami zrobionymi od serca.

maślane kruche ciasteczka – składniki:

200 g masła
2,5 szklanki mąki pszennej (ok. 390 g)
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

maślane kruche ciasteczka Przygotowanie:


Ciasto po posiekaniu nożem lub specjalistycznym siekaczem zagnieść. Zakładając, że schładzam ciasto przez 15 do 20 minut, nie przylgnie do twoich rąk. Ułożyłem małe kulki. Spłaszczyć ciasto przed umieszczeniem go na blasze do pieczenia lub blasze wyłożonej matą do pieczenia. Przy pomocy szklanki równomiernie je wygładzam. Piec przez 8 do 9 minut lub do momentu, gdy krawędzie będą lekko złote, w piekarniku nagrzanym do 200 C. Będzie można łatwo przenieść smakołyki na talerz, gdy przez jakiś czas przestaną być tak kruche w dotyku. Kruche ciasteczka z margaryną
Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *