Pyszna odsłona niezastąpionej owsianki- na mleku migdałowym z syropem klonowym i podprażonymi na suchej patelni migdałami. Sama nie wiem co przyjemniejsze, czy jej robienie, czy jedzenie… ;).
owsianka z syropem klonowym – składniki:
- 1 łyżka syropu klonowego+ odrobina do podania
- 8 łyżek płatków owsianych (najlepiej górskich)
- 30 g migdałów
- 400 ml mleka migdałowego
owsianka z syropem klonowym Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Wlej płatki owsiane i mleko na niską moc. Gotuj mleko przez dwie lub trzy minuty, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Aby zagwarantować, że owies się nie zużyje, upewnij się, że nadal mieszasz tyle, ile się przesączyło. Wymieszaj owsiankę po zdjęciu z ognia i dodaj jedną łyżkę syropu klonowego. Przykryj mieszaninę i pozwól jej rozszerzyć się przez pięć minut. Podziel gorące płatki owsiane na dwie miski. Syrop klonowy należy zalać migdałami, które zostały ugotowane na sucho. Natychmiast podawaj. Miłego bankietu!
Dodaj komentarz