Przepis na Naleśniki z białym serem i szpinakiem

Pokazywałam ostatnio, że naleśniki nie muszą być nudne i robiłam naleśniki czekoladowe . Naleśniki w wersji wytrawnej ze spiruliną. Ostatnio dla wszystkich domowników robię już tylko tę zdrowszą wersję, czyli właśnie bezglutenowe naleśniki z mąki z ciecierzycy. Lubicie cukinię na ostro? Polubicie ją w tych placuszkach.
Placki z cukinią
, tym razem startą na tarce i wymieszaną z ciastem na
naleśniki
. W przeciwieństwie do
racuchów z cukinią
, do których dodawałam całe plasterki, tutaj właśnie wersja ze startą cukinią.
Takie
placki z cukinią
smakują świetnie, szczególnie doprawione gruboziarnistym pieprzem i solą. Ja proponuję podawać z gęstą kwaśną śmietaną. Pycha! Smacznego. W mojej wersji tej prostej słodkości naleśniki są z nadzieniem z białego sera, ale możecie przygotować takie, jakie lubicie. Przepyszne, różowe naleśniki z zaledwie dwóch składników! Idealne dla dzieci oraz jako przekąska przed lub po treningu. Zdrowe naleśniki bez cukru i bez glutenu. Puszyste naleśniki z mąki gryczanej z dodatkiem świeżych owoców.

naleśniki – składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 3/4 kg półtłustego twarogu
  • 2 duże cebule
  • gałka muszkatołowa
  • 2 szklanki mąki
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • olej do smażenia. 50 dag mrożonego szpinaku (najlepiej w liściach)
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • pieprz

naleśniki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Po przesianiu mąki dodajemy mleko, wodę, szczyptę soli i roztrzepane jajka. Zmiksuj i odstaw na pół godziny. 2 Pozwól zamrożonemu szpinakowi się rozmrozić. Cebule pokroić w plasterki i obtoczyć w lekko podgrzanej margarynie. Dusimy przez chwilę z rozmrożonym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem i przed chwilą dodanymi składnikami. Pora roku. Miksuj cheddar, aż całkowicie się rozpuści. 3 Zroluj smażone naleśniki przed nadzieniem ich farszem. Po przygotowaniu pokrój je na kawałki, umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 65 minut 5: Przygotuj pikantny sos pomidorowy lub beszamel, wlej go do naczynia żaroodpornego i zapiekaj wszystko razem. Źródło: Twój stan


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *