Pyszna owsianka na mleku kokosowym z jabłkiem i suszoną żurawiną. Wystarczy tylko połączyć składniki, wstawić na noc do lodówki, a rano można cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem.
nocna owsianka z jabłkiem – składniki:
- Dodatkowo:
- 4) łyżka miodu
- 2) 400 g mleka kokosowego
- 1) 3 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
- 1) 8-9 łyżek płatków owsianych
- 3) jabłko
- 6) 120 ml jogurtu naturalnego
- 4) 2 łyżki nasion chia
- 3) łyżka masła
- 2) 2 łyżki suszonej żurawiny
- 5) 1-2 łyżki płynnego miodu
nocna owsianka z jabłkiem Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Za pomocą grubej tarki zetrzyj jabłko. 2. Wlej mleko kokosowe do płatków owsianych po wypróżnieniu ich w misce. Dodaj nasiona chia, zmielone jabłko, łyżkę lub dwie miodu i suszoną żurawinę. Przykryj i włóż na chwilę do lodówki. 3. Pastę i miód należy rozpuścić na patelni przed dodaniem orzechów i suszonej żurawiny. Mieszaj, aż orzechy i żurawina pokryją się miodowo-margarynową mieszanką. 4. Dodaj jogurt naturalny i wymieszaj, kiedy mamy ochotę zjeść naszą owsiankę, czyli między 8 a 12 godzin później. Do karmelizacji wierzchu można użyć plasterków jabłka, żurawiny i orzechów.
Dodaj komentarz