owsianka kakao – składniki:
- łyżeczka płynnego miodu
- łyżeczka kakao
- 2 łyżki płatków
- łyżeczka otrąb
- pół banana
- łyżeczka siemienia lnianego
- łyżeczka zarodków pszennych
- łyżka otrębów granulowanych z czarną porzeczką
- łyżeczka masła
- cynamon
- owsianych
- 0,5 szklanki mleka
owsianka kakao Przygotowanie:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Według mitycznych istot, owsianka kakaowa z bananem, wlewam mleko do małego garnuszka i zaczynam gotować. Dokładnie, gdy zaczyna dość bulgotać, dodaję owies, mikroorganizmy, siemię lniane i pszenicę (standard). Kiedy kawałki zaczynają być wrażliwe dodaję miód i mieszam kawałek, następnie dodaję kakao i cynamon (wyciśnij) i również mieszam. Wyłącz intensywność w doniczce i wymieszaj nadmiar mocowań. W tym czasie obieram banana i za pomocą deski kroję go na półplasterki lub inne kawałki. Płatki przekładam do miski. Na wierzch ułożyć pokrojonego banana. Na środku posypano dużą łyżką czekoladowych otrębów granulowanych i łyżeczką masła orzechowego. Ponieważ te płatki będą bardzo gęste, sugerowałbym dodać więcej mleka, jeśli możesz się bez niego obejść.
Dodaj komentarz