Przepis na owsianka z imbirem,miodem,bakaliami i kawowo- miętowym całusem

płatki owsiane z paseczkami świeżego imbiru,posiekaną miętą z dodatkiem miodu,orzechów i rodzynek
smak dodatkowo delikatnie podkręcony łyżką świeżo zaparzonej,czarnej kawy z dripa,
sycący i energetyczny start w nowy dzień 😉

Składniki na owsianka z imbirem:

  • rodzynki mała garść
  • kawa czarna parzona metodą drip- 2,3 łyżki ( albo z ekspresu )
  • mięta świeża
  • imbir świeży
  • płatki owsiane 150g
  • miód lipowy,lawendowy albo inny ulubiony
  • orzechy laskowe mała garść

owsianka z imbirem Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: ciasteczka dyniowe

Obierz imbir, pokrój go w cienkie paski, pokrój orzechy, rodzynki i miętę na wyjątkowo drobne kawałki, a następnie skonsoliduj te mocowania z frytkami w swojej pierwszej szklance, kubku, salaterce lub misce. Przykryj i pozostaw na około 10 minut przed dodaniem kawy i miodu do wrzącej, lekko schłodzonej (80 lub 90 stopni) wody. W tym momencie owsianka jest gotowa. Danie ma delikatny smak dzięki świeżemu imbirowi i mięty, które dobrze komponują się z płatkami i pozostałymi składnikami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *