Przepis na Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą

Najpyszniejsza owsianka na świecie to ta z piekarnika. Idealna na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Z tym, że na zimno przypomina w smaku trochę sernik. Kilka prostych składników i mamy pyszne jedzenie. To kto chętny?

owsianka z rodzynkami – lista składników:

  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 jajka
  • pół szklanki rodzynek
  • 360 g śmietany 18 %
  • 100 g płatków owsianych
  • 8 kostek mlecznej czekolady

owsianka z rodzynkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Przed dodaniem rodzynek dodać śmietanę, płatki owsiane, cynamon i jajka i dokładnie wymieszać. 2. Masę przełożyć do kokilek i udekorować dwoma kawałkami czekolady. 3. Płatki owsiane powinny być gotowe przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż będą szczególnie karmelizowane i „pocięte”. 4. Dostarczamy gotowy. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *