Przepis na Pyszne kruche ciasteczka z migdałami

Bananowe ciasteczka owsiane z nasionami chia świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia. Są mięciutkie, pyszne i pożywne, a ich przygotowanie jest proste oraz bardzo szybkie. Gorąco polecam! 🙂 Bananowe ciasteczka owsiane z nasionami chia świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia. Pyszne kruche ciasteczka jak kiedyś, rozpływają się dosłownie w ustach. Nie jestem zwolenniczką smalcu, ale te ciacha to zdecydowanie hit w moim domu!!! U mnie połączyłam smalec pół na pół z masłem, żeby było ciekawiej zrobiłam kilka ciasteczek nawet z witrażykiem. Takie ciacha możesz również przygotować z maszynki. Jedno jest pewne, możesz śmiało zaangażować małe elfy do pomocy, mój synek bardzo lubi wykrawać różne ciasteczka świąteczne, a im starszy tym większe zacięcie do kuchni w nim widzę. Na świąteczny stół polecam pyszne kruche ciasteczka. Obłędne w smaku i cudownie pachnące. Wiem, że nie każdy lubi i nie każdy piecze pierniczki, a takie ciasteczka to doskonałe rozwiązanie. Pachnące wanilią i pomarańczą, chrupiące od orzechów. Długo zachowują świeżość, ale zapewniam, że szybko zostaną zjedzone. Idealne z filiżanką ulubionej kawy, herbaty czy kubkiem mleka czy kakao. Polecam upiec, bo warto. Pyszne kruche ciasteczka, takie na szybką zachciewajkę. Zagniatamy ciasto, wycinamy ciasteczka i pieczemy. Takie raz dwa w wykonaniu. Makowo-kokosowe. Idealne z kubkiem aromatycznej kawy. Polecam. Upieczcie. Pyszne kruche ciasteczka, takie na szybką zachciewajkę. Na świąteczny stół polecam pyszne kruche ciasteczka.

pyszne kruche ciasteczka – składniki:

łyżeczka śmietany,8 dag kremu nutella,5 dag białej
czekolady

pyszne kruche ciasteczka Przygotowanie:


Świetne kruche ciastka z migdałami Rozdzielić tłuszcz z mąką, wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem, aby uzyskać kombinację kruchego ciasta. Podzielić na dwie części i dodać kakao do jednej z porcji. Przez trzydzieści minut przykryj lub zawiń ciasto w folię. do pojemnika na lód. Jasną mieszankę żałośnie uzupełniamy na oprószonym mąką blacie, wycinając 16 kwiatków o szerokości 7-8 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować śmietaną i roztrzepanym żółtkiem. w 200 st. C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wyrośnięte ciasto należy wyjąć, a następnie pokroić na 16 trójkątów i pasków o szerokości 7-8 cm. Na blasze wyłożonej pergaminem piec przez dziesięć minut; Nie używaj żółtek do smarowania. w 200 stopniach Celsjusza. Wyjąć z grilla i odstawić do ostygnięcia. Nałóż krem Nutella na wyblakłe trójkąty mieszanki i „wklej” je do błyszczących kwiatów. Czekoladę rozpuść pod gorącym prysznicem, przełóż do plastikowego opakowania. Usuń róg, posyp ciastka paskami czekolady i umieść migdał na środku każdego ciasta.
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *