Rozgrzewająca owsianka z dynią, cynamonem i migdałami to doskonały pomysł na szybkie danie w chłodny, jesienny poranek.
Składniki na owsianka z dynią:
- 3 łyżki erytrytolu
- 15 g migdałów
- 100 g miąższu dyni
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- 100 g płatków owsianych
- Szczypta cynamonu
owsianka z dynią Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Ponieważ dynia jest tak powszechna, grzechem byłoby jej nie wykorzystać. Zwróć uwagę, jak dobrze uzupełnia owsiankę w śniadaniowym menu! Sposób przygotowania: Płatki zalać podgrzaną wodą (do poziomu płatków) i umieścić je w misce z mieszanką zieleni. Aby krople wchłonęły wodę, przykryj talerzem i pozostaw na około pięć minut. W naczyniu podgrzej pastę i dodaj kruszonkę z dyni, cynamon i erytrytol. Powinien gotować się przez około cztery minuty przy ciągłym mieszaniu. 50 mililitrów wody należy podpalić i odparować. Całkowicie wymieszaj płatki owsiane i migdały.
Dodaj komentarz