Przepis na Włoskie ciasteczka migdałowe – Cantucci

Dziś proponujemy jeden z klasyków włoskiej kuchni, czyli chrupiące, lekko słodkie ciasteczka Cantucci. Tradycyjnie składają się wyłącznie z mąki, cukru, jaj oraz migdałów, my proponujemy dodać też aromatyczną skórkę z cytryny. Najlepiej smakują jako dodatek do świeżych soków, win i deserów, oczywiście uprzednio namaczając je w jednym ze wspomnianych wcześniej napojów. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

włoskie ciasteczka migdałowe – lista składników:

250 gramów mąki pszennej (typ 450)
100 gramów cukru trzcinowego
50 gram całych migdałów
50 gram drobno siekanych migdałów
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Otarta skórka z 1 cytryny
Szczypta soli

włoskie ciasteczka migdałowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *